Hakkımızda / Medyadaki Haberler

Milliyet Gazetesi-CT PHARMA RESEARCH KALİTESİNİ AVRUPA’YA TAŞIDI


PDF döküman için tıklayınız.


CT PHARMA RESEARCH KALİTESİNİ AVRUPA’YA TAŞIDI

Türkiye Dünya ilaç sektöründeki pazar payını özel sektör sayesinde her geçen gün arttırıyor.

Ülkemizin ilaç araştırma ve geliştirme alanında hizmet veren öncü markası CT Pharma Research Türkiye’deki kalite ve tecrübesi ile yürütmekte olduğu faaliyetlerini Belçika’da kuruduğu yeni şirket ile Avrupa’ya taşıyarak taçlandırmış oldu. 2012 yılında çalışmalarına başlayan CT Pharma Research hizmet çeşitliliği ve sunmuş olduğu yüksek ürün kalitesi ile kısa zamanda sektöründe en çok konuşulan markalar arasında olmayı başardı. Farmasötik Biyoteknolog Dr. Şerhan ŞİMŞEK ve Kimya Mühendisi Semra AKTAŞ ŞİMŞEK yüzde yüz yerli sermaye ile yaptıkları bu yatırımlar ile ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor. 2018 yılında da İngiltere’de yeni bir şirket yatırımı yapacaklarının altını çizen Grup CEO’su Dr. Şerhan ŞİMŞEK ile sektöre kazandırdıkları yeni ürünlerini ve yatırımlarını konuştuk.

 

Şerhan Bey yeni yatırımlarınızdan bahseder misiniz?

Şirket olarak kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimizden birisi olan yurt dışına açılma planımızı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda oluşturduğumuz bu hedef doğrultusunda Belçika’da yerleşik TFLL Pharma BVBA ismiyle bir firma kurduk. Şirket kuruluşu ile ilgili yasal süreçler tamamlanmış bulunuyor. CT Pharma Research olarak eşdeğer ürün geliştirme, teknoloji transferi, ilaç ve biyoteknolojik ilaçlar ile gıda takviyesi ve dermokozmetik alanlarındaki ürünlerimizi Belçika ve Belçika pazarına bağlantılı olarak Avrupa pazarına sunmuş olacağız. Buradaki amacımız Türkiye’nin ilaç sektöründeki regülasyonlar anlamında mevcut entegrasyonunu kullanarak, kalite olarak zaten Avrupa ile aynı standartlarda geliştirmiş olduğumuz ürünlerimizi özellikle Avrupa’daki jenerik ilaç firmalarının hizmetine sunmak. CT Pharma Research’ün buradaki ana yaklaşımı kendine güven. Ben işimi iyi yapıyorum ve bunu Türkiye dışında da yapabilirim demek aslında.

 

Şerhan Bey Belçika’yı seçme sebeplerinizden bahseder misiniz?

Belçika Avrupa’nın lojistik olarak merkezi ve ilaç sektörü açısından da merkezi ruhsatlandırma otoritesinin bulunduğu bir yer. Ayrıca dünyanın sayılı eşdeğer ve etik ilaç firmalarının merkezide yine Belçika’da bulunmakta. CT Pharma Research olarak yukarıda bahsettiğimiz hizmet alanlarımızın ciddi bir pazarını olmasının yanı sıra Türkiye’de uygulanan yönetmelikler ve regülasyonlar bakımından Avrupa ile tam entegre olmamızda bize ayrıca büyük bir avantaj sağladı. Türkiyede olduğu gibi Belçika’nın en büyük teknoparklarından biri olan Bioville’de faaliyete başladık. Buradaki kısa vadedeki amacımız Hindistan ve Asya bölgelerinden ilaç firmalarının satın almış oldukları hizmetleri Türkiye’den almalarını sağlamaktır. Orta ve uzun vadedeki hedefimiz kendimize duyduğumuz özgüvenimiz ile yurt dışında ruhsat alıp ürünlerimizi ve hizmetlerimizi satabilmek ve Avrupa’nın tamamına yayılmaktır.

 

 

Şerhan Bey yurt dışında ki faaliyetleriniz ile yeni planlarınız var mı?

2018’in ilk çeyreğinde de İngiltere’de bir şirket kuracağız. Suudi Arabistanda da KAUST (King Abdullah University Science And Technology) ile yerel ilaç firmalarını kapsayacak ve Türkiye de sağladığımız tüm hizmetleri içeren bir anlaşma imzaladık. Yeni dönemde Suudi Arabistan’daki ilaç firmalarına da hizmet veren global bir marka olarak çalışmalarımızı sürdürüyor olacağız.

 

Şerhan Bey şirketinizin kuruluş öyküsünü anlatır mısınız?

Eşim Semra Aktaş Şimşek ile yaklaşık yirmi yılın üzerinde bir süre ilaç sektöründe Ar-Ge alanında çeşitli pozisyonlarda çalıştıktan sonra 2012 yılında CT Pharma Research’ü kurmaya karar verdik. Şirketimizi kurma amacımız kendi ar-ge’si olmayan ve  bu hizmeti veya teknik dosyaları yurt dışında özellikle Hindistan, Çin ve Avrupa gibi ülkelerden alarak bu açığı kapatmaya çalışan firmalara bir alternatif olabilmekti. 2012 yılında Tübitak Gebze Yerleşkesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde en küçük birimlerde laboratuvar faaliyetlerine başladık. Aynı yıl çerisinde 100 metrekare, 2015 yılında şu an faaliyetimizi yürüttüğümüz 200 metrekarelik laboratuvarımıza geçtik. Formülasyon geliştirme, analitik metod geliştirme, validasyon ve kalite güvence birimlerimiz ile yerli ve yabancı 16 ilaç firmasına anahtar teslim Ar-Ge hizmeti veriyoruz. Tamamladığımız proje sayımız beş yıl içerisinde 140’ı geçmiş durumda.

 

Kurum olarak sizi diğer kurumlardan ayıran özellikler neler?

Şirketimizi kurduğumuz zaman iki temel ilke belirledik. Bugünkü başarımızı bu ilkelerden taviz vermeyişimize borçluyuz. Bunlardan birincisi bilgi güvenliğine ve etik değerlere saygı duyuyor olmamız. Ürün geliştirme hizmeti verdiğimiz müşterimiz bizim sponsorumuzdur ve onun düşündüğü molekül veya dozaj formlarında çalışmaya başladıktan sonra bu molekülü başka hiçbir firmaya çalışmayacağımızı taahhüt ediyoruz. İkinci temel ilkemiz müşterilerimiz olan ilaç firmalarına CT Pharma Research’ü kendi Ar-Ge departmanı gibi hissettirmemiz. Bize gelen bütün projelerde jenerik ilaç araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin molekül seçiminden ruhsatlandırma süreçlerine kadar tüm aşamalarında müşterilerimizin muhtemel karşılaşacağı tüm sorunlarda en ekonomik en doğru ve kesin çözümler sunuyoruz.

 

Geleceği düşünmekten vazgeçmeyeceğiz.

Geleceği düşünmekten vazgeçmeyeceğiz bizim her alandaki faaliyetlerimizi şekillendiren bir misyon haline gelmiş durumdadır. Buna bağlı olarak öncelikli hedefimiz Ar-Ge harcamalarından ve ithal ilaçlardan oluşan cari açık konusunda Ar-Ge faaliyetlerimiz ile bu alanda öncü firmalardan biri olmaktır. Ülkemiz için üretmeye, ülkemiz için çalışmaya, dışa bağımlı olmadan üretim yapmak için firma olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

KENDİ ÜRÜNLERİMİZLE SEKTÖRDE FARK YARATACAĞIZ

CT Pharma Research olarak yukarıda da bahsettiğimiz kendi ürünlerimiz Ar-Ge ve ruhsatlandırma işlemlerine başlandı. TFLL Pharma aynı zamanda: CT Pharma Research’ün geliştirmiş olduğu ürünlerin satış pazarlama ruhsatlandırma ve dağıtım işlerini yürütecek bir organizasyona sahip olacak. Bebek, çocuk ve anne sağlığı için 4 tane yeni dermokozmetik ürünümüz var. Tamamen bitkisel PLANTO BABY markasıyla 2018 yılı itibari ile tüketiciyle buluşacak. Dermokozmetik alanındaki  ürünlerimiz piyasaya çıktığı zaman ciddi bir farklılıkta yaratmış olacacağız. Çünkü eczanelerde satılmak üzere terapötik etkileri olan bitkileri seçerek bu ürünleri geliştirdik. Bununla birlikte onkoloji alanında kullanılmasını planladığımız gıda takviyesi ürünlerimizle de piyasada olacağız.

www.ctpharma.com.tr

www.tfllpharma.com